top of page

LHBTI Vlaardingen: sociale ontmoeting, geluk en verbinding.Ben jij LHBTI+ en voel je je wel eens eenzaam?

Als je lesbisch, homo, biseksueel of transgender (LHBT) bent, ben je ‘anders’ dan de meeste mensen. Je kunt je eenzaam voelen als je te maken krijgt met negatieve reacties, bang bent voor die reacties en weinig mensen kent die net als jij zijn.

Cijfers laten zien dat lesbische vrouwen, homo’s, biseksuelen en transgender personen gemiddeld een groter risico lopen om zich eenzaam te voelen dan hetero’s. Er zijn tegelijkertijd grote verschillen binnen de LHBTI-groep: onder meer jongeren, ouderen en vluchtelingen lopen meer risico op eenzaamheid.

Movisie schreef een factsheet met feiten op een rij en tips hoe je eenzaamheid onder LHBT-personen kunt voorkomen of aanpakken.


Je eenzaam voelen als LHBTI’s is dus helemaal niet vreemd. Daarom organiseert LHBTI Vlaardingen een extra Regenboogontmoeting bij De Buurtvrouw op 1 oktober van 14.00 - 17.00 uur. Dit in het kader van de Schiedamse week van Geluk. Kijk ook voor meer informatie over de Regenboogontmoeting op de Facebookpage van LHBTI Vlaardingen.


Maandelijkse Regenboogontmoetingen

Donderdag 5 oktober vanaf 19.00 uur is weer de reguliere Regenboogontmoeting bij Kade40 in Vlaardingen. Op 15 oktober is er de reguliere Regenboogontmoeting bij de Buurtvrouw in Schiedam. Elke maand ben je dus welkom om deel te nemen. Voor meer informatie kun je mailen naar: lhbtivlaardingen@outlook.com


Extra activiteit: Tour 'd Amour

In Vlaardingen is er in het kader van de Maand van de Verbinding een extra activiteit rondom roze ouderen.


24 oktober is er een voorstelling van Tour 'd Amour in het Zonnehuis. Ook is de tentoonstelling (PR)Oud! te zien. Samen met LHBTI Vlaardingen duikt Tour d' Amour in de belevingswereld en verhalen van roze ouderen.
Contact met LHBTI Vlaardingen?!

Zoals uit dit artikel blijkt is LHBTI Vlaardingen de plek voor sociale (regenboog) ontmoetingen waar tegengaan van eenzaamheid, verbinding en geluk centraal staan. Je kunt meer informatie vinden op Facebook, Instagram en via e-mail.


Colofon:

Foto: LHBTI Vlaardingen

Tekst: Gert-Jan Verboom


Comments


bottom of page