top of page

Boumy, van kantoorhond naar boek over inclusie!




De kantoorhond van KADE40 heeft een eigen kinderboek! Vorige week lanceerde Cultuurhuis KADE40 het boek “Boumy”. Een boek dat gaat over vriendschap, vertrouwen en je grenzen verleggen.Het boek is een mooie samenwerking tussen KADE40 en Vlaardingen Regenboogstad en Rosestories.


Wethouder Lianne van Kalken overhandigde het eerste exemplaar aan een leerling en de juf van groep 4 van IKC het Spectrum. Illustrator van het boek, Yara Ruby, nam de kinderen mee in haar werkproces en liet zien hoe ze van een échte hond een geïllustreerde versie heeft gemaakt. De echte Boumy kwam zijn snoet ook nog even laten zien. Schrijfster van het boek Elma Zijderveld heeft de kinderen voorgelezen én de kinderen zongen luidkeels mee met het liedje dat geschreven en gezonden is door Mingue.


Het boek “Boumy” is gemaakt voor de kinderen van Vlaardingen en gaat naar de basisscholen samen met een lied en een dansvoorstelling.Deze dansvoorstelling is ontwikkelt door Dconnected Productions en is beschikbaar voor alle Vlaardingse basisscholen die meedoen aan het Vlaardingse Schatten programma.

Bedankt iedereen voor het enthousiasme, deelname en inzet. Een project om samen ontzettend trots op te zijn.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met KADE40!


Colofon:

Foto's: Gaby Jongenelen


bottom of page