top of page

Educatie

Regenboogstad Vlaardingen

BO Diversity

BO helpt grote, actuele thema’s, zoals diversiteit en inclusie, gendergelijkheid of seksualiteit & seksuele vrijheid, tastbaar en persoonlijk te maken. Dit doen ze in het onderwijs, de zorg of in theaterzalen. BO gaat een moeilijk gesprek niet uit de weg, zonder wrijving is er immers geen glans. Maar, dit doen ze wel altijd vanuit verbinding.

Regenboogstad Vlaardingen

Dona Daria

Dona Daria is een organisatie uit Rotterdam die zich inzet voor een inclusieve samenleving. Haar jongerenafdeling SPACE verzorgt voorlichtingen en workshops voor de bovenbouw van het primair onderwijs en het gehele voortgezet onderwijs en hoger onderwijs

Regenboogstad Vlaardingen

Schiedams lef

Schiedams Lef heeft als slogan 'Het mooiste dat je kunt worden is jezelf'. Zij bieden een methode die seksuele diversiteit bespreekbaar maakt door middel van een LEF-kist, daarin kan je een kleurboek vinden, thema-boeken, lesmodules en meer. De lesmodules vormen een lijn voor groep 1 tot en met groep 8 en hiermee voldoet het aan de SLO doel 38.

Regenboogstad Vlaardingen

Welovesociety

Welovesociety geeft voorlichtingen en workshops over verschillende maatschappelijke onderwerpen zoals onder andere pesten, sexting, mediawijsheid en ook LHBTI+. De thema’s worden besproken in het licht van deze tijd waarin zaken vaak snel achter elkaar veranderen. Deze trainingen geven zij voor leerlingen, docenten en ouders. Naast voorlichtingen zijn er ook online modules.

Regenboogstad Vlaardingen

Blootnodig

Blootnodig biedt positieve sekseducatie gastlessen onderverdeeld in verschillende thema’s. Te beginnen bij wensen & grenzen omdat dat zo onwijs belangrijk is. Er is mogelijkheid voor lessen op maat over online seksualiteit, lichamelijke kennis en genderdiversiteit.

Regenboogstad Vlaardingen

Homo In De Klas

‘Homo in de Klas’ heeft als missie het vergroten van acceptatie en veiligheid voor LHBT'ers binnen het christelijk onderwijs.

Regenboogstad Vlaardingen

Seksmatters

Sexmatters gaat al zeker 10 jaar in gesprek met leerlingen, studenten en docenten uit zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Er is eerst een intake met een voorgesprek om te kijken wat de achtergrond is van de deelnemers, wat de voorkennis is en of er specifieke onderwerpen besproken moeten worden. Tijdens de workshops en trainingen gaat het vooral over het creëren van bewustzijn en het vergroten van kennis en bespreekbaarheid staan daarbij centraal.

Regenboogstad Vlaardingen

COC Rotterdam

COC Rotterdam is regionale afdeling van COC Nederland en zij zijn verantwoordelijk voor de gehele regio Zuid-Holland Zuid. Bijna elke afdeling van COC Nederland heeft vrijwilligers, het merendeel ervaringsdeskundigen, die gevraagd worden op scholen om voorlichtingen te geven over Gender en Seksuele diversiteit.

Regenboogstad Vlaardingen

Queer Academy

Queer Academy maakt voorlichtingen op maat voor leerlingen, docenten en voor ouders. In de voorlichtingen bespreken zij thema’s als gender en seksuele diversiteit, ook is er een mogelijkheid voor workshops waarbij het maken van kunst de katalysator is voor een dialoog.

Regenboogstad Vlaardingen

Skspraat

Zij praten over alle vormen van seks, liefde en lichamen. Alles kan, niets moet. Zij stellen vragen zonder schaamte. In een relaxte setting om over seks, relaties, intimiteit en lichamen te praten. Als gespreksleiders zorgen ze voor een veilige sfeer waar iedereen in vertrouwen met elkaar kan praten. Van hen hoef je geen lezing te verwachten; ze praten mee en delen hun kennis en ervaringen, maar zij staan niet centraal. Door middel van diverse werkvormen heeft iedereen de kans om op hun eigen manier te delen, te vragen en mee te denken met elkaar.

bottom of page