top of page

Netwerk

ViB logo_edited.png

Vlaardingen in Beweging

“Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does," - Nelson Mandela ooit.

Vlaardingen in Beweging gelooft in deze kracht van sport. En iedereen moet van deze kracht van sport kunnen profiteren. Want sport is voor iedereen.


"Door aan te sluiten bij Vlaardingen Regenboogstad benadrukken we dat nog eens extra. Wij vinden emancipatie, sociale veiligheid en acceptatie voor iedereen die sport, of wil sporten belangrijk," aldus Suzanne van Reij, Verenigingsadviseur bij ViB.


"Vlaardingen Regenboogstad is een mooi samenwerkingsverband om daar breed gedragen en intensiever mee aan de slag te gaan als team ViB zelf en met sport- en beweegaanbieders in onze stad."

GSA.gif

GSA Netwerk NL

In Vlaardingen hebben het Lyceum Vos en het Groen van Prinsterer een GSA. Dat staat voor Gender & Sexuality Alliance. In een GSA zitten leerlingen met allerlei seksuele orientaties, genderidentiteiten, genderexpressies en geslachtskenmerken die samenwerken aan een veilige school voor alle leerlingen. Zo organiseren zij de Paarse Vrijdag op hun school.

Meer informatie kun je vinden op: www.gsanetwerk.nl

J&O.png

Jong & Out

Jong & Out is een community voor LHBTI+jongeren tot en met 18 jaar. Jong & Out biedt LHBTI+jongeren de mogelijkheid elkaar online en offline te ontmoeten. Dit gaat via de Jong & Out app.

Meer informatie kun je vinden op: www.jongenout.nl

Ben je nog niet helemaal zeker over je genderidentiteit of je seksuele orientatie? Bij Iedereen is anders kun je terecht met vragen. Deze site wordt mogelijk gemaakt door Movisie, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en 113 Zelfmoordpreventie. Ook ouders en verzorgers kunnen hier terecht met vragen en voor informatie.

Meer informatie kun je vinden op: www.iedereenisanders.nl

LEF2.jpg

Schiedams LEF

Schiedams LEF is een stichting die helpt seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar te maken en te normaliseren in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs en in andere organisaties en bedrijven. Dat doen zij doormiddel van voorlichting en lespakketten. Dit wordt gedaan op een luchtige maar ook respectvolle en effectieve manier. Hun motto is ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.’ In Vlaardingen verzorgen zij gastlessen en trainingen op scholen, sportclubs en bedrijven en organiseren zij bijeenkomsten voor transkinderen en jongeren en hun ouders.

Ook ondersteunen zij de Gender & Sexuality Alliances (GSA’s) op middelbare scholen.

Ga voor meer informatie www.schiedamslef.nl of bel naar Sandy Kardolus 06 41722685.

COCpoging2(barz).jpg

COC Rotterdam

Op de site van het COC is veel informatie te vinden over de LHBTI+gemeenschap. COC Rotterdam is partner van Regenboogstad Vlaardingen. Op www.cocrotterdam.nl zijn de activiteiten COC Rotterdam en omstreken te vinden. LHBTI Vlaardingen is de Vlaardingse werkgroep van COC Rotterdam. Zij zijn te volgen op Facebook en Instagram.

Meer informatie over COC is te vinden op www.coc.nl en www.cocrotterdam.nl.

Wil jij je ook inzetten voor Regenboogstad Vlaardingen met deze COC Werkgroep?

Neem dan contact op via onze facebook, instagram of mail naar lhbtivlaardingen[at]outlook.com.

Roze.jpg

Senior Roze Café Soenda

Senior Roze is een gezellige bijeenkomst waar uw geaardheid de gewoonste zaak van de wereld is. Hier ontmoet u in een ontspannen sfeer gelijkgestemden om een praatje mee te maken. Senior Roze vindt plaats op iedere laatste donderdag van de maand van 13.30-16.00 uur in Grand Café Soenda, Soendalaan 2 in Vlaardingen.

Meer informatie vindt u op https://www.argoszorggroep.nl/diensten/seniorroze-cafe/ of neem contact op met Gerda Zonneveld 010-4454500.

ROZESALon_edited_edited.jpg

Roze Salon Frankelandgroep

Frankeland Organiseert maandelijks een Roze Salon. Hier kunnen LHBTI+senioren op ontspannen manier met elkaar in contact komen. Naast de bewoners en thuiswonende cliënten van de Frankelandgroep zijn andere senioren uit Schiedam en Vlaardingen van harte welkom naar de Roze Salon te komen. De Roze Salon vindt plaats op iedere laatste dinsdag van de maand tussen 15.00-17.00 in de Wintertuin in Frankeland.

Meer informatie vindt u op: www.frankelandgroep.nl/welzijn-ontspanning/roze-salon of bel 010-4264925.

wijdekoerkoe.jpg

Wijdekerk

Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep Christenen die zelf LHBTI+persoon zijn of nauw betrokken zijn bij LHBTI+mensen. Zij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in hun kerk. Zij zijn te volgen op www.wijdekerk.nl, facebook en instagram.

Op de kaart zijn kerken te vinden die zich bij Wijdekerk hebben aangesloten, en waar LHBTI+ Christenen welkom zijn. Ook in Vlaardingen staan kerken open voor hun geloofsgenoten. Ook PAX Ambassade van de Vrede Vlaardingen verbindt de vredesvlag met de LHBTI+vlag en streeft naar een inclusief Vlaardingen.

whedkring.png

De Kringen

De Kringen is een ontmoetingsgroep voor LHBTI+ mensen ouder dan 16 jaar. Deze landelijke organisatie heeft ook een kring in Vlaardingen en omgeving. Hier zijn lidmaatschapskosten aan verbonden.

Kijk voor meer informatie op: www.dekringen.nl

20e6d0dc79365d45f8620c21a172f633_XL.jpg

Humanitas

Humanitas is een organisatie die zich voor veel groepen in de maatschappij die een steuntje in de rug kunnen gebruiken inzet. O.a. Voor de LHBTI+gemeenschap. Zo organiseren zij The Hang-out 010.

Dat is een huiskamer van waaruit LHBTI+ jongeren uit Rotterdam en omgeving bij elkaar kunnen komen en hun projecten kunnen ontwikkelen. Ook de ouders van LHBTI+jongeren zijn hier welkom. Het is geen bar, het is zelfs alcoholvrij. Ze bieden een veilige omgeving waar je in gesprek kunt gaan met een van hun maatschappelijk werkers van LHBTI+ support. Voor een intakegesprek met een maatschappelijk werker van LHBTI+ support kun je contact opnemen met lhbisupport[at]humanitas.nl of bel 010 2365212.

Meer info over The Hang-Out is te vinden op http://thehang-out010.weebly.com/. The Hang-Out is te vinden op Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar hang-out010[at]stichtinghumanitas.nl.

logo2019_500.png

Transvisie

Transvisie is een organisatie voor mensen met vragen rond hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevantie omgeving. Transvisie is formeel een patiëntenorganisatie. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Veelal zijn dit ervaringsdeskundigen die op een of andere manier met de doelgroep verbonden zijn.  

Tranvisie doet aan informatie, belangenbehartiging en onderling contact. Er is een vrouwengroep, een mannengroep en een online groep voor jongeren in verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd voor transgenderkinderen en hun ouders. Ook worden er Transgendercafé’s georganiseerd in het land, o.a. in Rotterdam.

Informatie is te vinden op: www.transvisie.nl

Logo-Movisie_edited.jpg

Movisie

Movisie is het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken. Zij zetten zich ook in voor diversiteit. Op hun site www.LHBTI-emancipatie.nl is veel informatie te vinden. Over Regenboogbeleid, cijfers over acceptatie, trainingen en nog veel meer. In de rechter kolom staan de contactgegevens van experts die over de onderwerpen voor je klaar staan via de mail of de telefoon. Movisie heeft ook een Regenboogupdate waar je je op kunt abonneren en is te volgen op Twitter @lhbtiMOVISIE en Facebook. Movisie adviseert Regenboogstad Vlaardingen vanuit de provincie.

roze-in-blauw-002cms.jpg

Roze in Blauw

Roze in Blauw is het landelijke politienetwerk voor de  LHBTI+gemeenschap. Zij zijn een vangnet voor LHBTI+personen die te maken hebben met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken vanwege hun seksuele orientatie, genderidentiteit of genderexpressie.

Wil je iemand van Roze in Blauw spreken? Bel dan met 088-1691234. Mailen kan ook via rozeinblauw[at]politie.nl

Let op! Bel bij spoed altijd 112!

Roze in Blauw Rotterdam is te vinden op facebook en instagram.

ontwerp-zonder-titel-3-20210610140721_0x0.png

GGD Rotterdam Rijnmond

Heb je vragen over Seksueel overdraagbare Ziektes en/of wil je een Hepatitis B Vaccinatie? Bij de SOA Poli kun je je gratis en anoniem laten testen en gratis en anoniem laten vaccineren tegen Hepatitis B. Meer informatie kun je vinden op: https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/soa-seksualiteit/msm

Als je een man bent die seks heeft met mannen is het goed om je twee keer per jaar te laten testen op Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s). Dit kan gratis en anoniem bij de SOA Poli.

Kijk ook op https://mantotman.nl/nl voor uitgebreide informatie en advies over seksuele gezondheid, test- en vaccinatie mogelijkheden en bijvoorbeeld PREP ter voorkoming van HIV.

bottom of page